Novosti

SAZIVANJE VANREDNE SKUPŠTINE AKCIONARA -23.10.2018.godine.

Svet bombona je upravo postao bogatiji i šareniji!

Imamo veliku čast da predstavimo novog člana naše družine – potpuno nove COSMIX bombone bez šećera sa četiri različita ukusa.

Poznati smo kao jedna od najstarijih firmi u konditorskoj industriji Srbije i kao tradicionalni proizvođač bombona i ratluka još u doba kada se proizvodnja skoro u potpunosti obavljala manuelno. Danas, naša kompanija postaje pravi inovator na ovom polju i obogaćuje svoj asortiman novim, uzbudljivim i savremenim proizvodima.

U porodicu bombona stigao je COSMIX sa sjajnim ukusima eukaliptusa, šumskog voća, jagode i mente. Ukusi su u skladu sa nazivom proizvoda – potpuno Cosmički i pružaju uzbudljiv i osvežavajući doživljaj. Praktično pakovanje i neobičan dizajn doprinose da Cosmix bombone budu iskustvo kojim svaki dan postaje pun novih mogućnosti.

Sa COSMIX bombonama, pravimo pravi veliki korak dalje u svojoj filozofiji po kojoj bombone treba da budu prava avantura ukusa!

Paraćinka a.d., Paraćin sa zadovoljstvom objavljuje da dodaje CIPIRIPI, čuveni srpski i regionalni brend, u svoju paletu proizvoda.

Potpisali smo sporazum sa kompanijom Nestle Adriatic da kupimo domaći čokoladni brend CIPIRIPI u Srbiji. Transakcija uključuje CIPIRIPI kakao blok i namaze.  Na taj način, brend na kome su odrasle mnoge generacije građana širom Srbije i bivše Jugoslavije, vraća se u domaće vlasništvo.

Naš cilj je da obezbedimo staranje nad CIPIRIPI brendom koje će mu omogućiti da raste i razvija se na tržištu jugoistočne Evrope.

“Po našem saznanju, ovo je prvi primer snažnog i etabliranog srpskog brenda koji se vraća u srpsko vlasništvo. Kao posledica toga, moći ćemo da otvaramo nova radna mesta, povećamo srpski izvoz i dalje razvijamo ovaj važan brend.” – Dejan Simić, generalni direktor Paraćinke a.d., Paraćin.

Paraćinka a.d., Paraćin je kompanija koja je listirana na Beogradskoj berzi i član je Silbo d.o.o. grupe.  Silbo ima preko 50 miliona evra prihoda i zapošljava preko 500 ljudi.

Citadel Financial Advisory d.o.o. iz Beograda delovao je kao jedini finansijski savetnik kompanije Silbo na ovoj transakciji.

VANREDNA SKUPŠTINA AKCIONARA – 22.05.2018.godine.

SAZIVANJE REDOVNE SKUPŠTINE AKCIONARA -26.05.2018.godine.