Novosti

PROMENA PRAVNE FORME

SAZIVANJE VANREDNE SKUPŠTINE AKCIONARA -23.10.2018.godine.

Paraćinka a.d., Paraćin sa zadovoljstvom objavljuje da dodaje CIPIRIPI, čuveni srpski i regionalni brend, u svoju paletu proizvoda.

Potpisali smo sporazum sa kompanijom Nestle Adriatic da kupimo domaći čokoladni brend CIPIRIPI u Srbiji. Transakcija uključuje CIPIRIPI kakao blok i namaze.  Na taj način, brend na kome su odrasle mnoge generacije građana širom Srbije i bivše Jugoslavije, vraća se u domaće vlasništvo.

Naš cilj je da obezbedimo staranje nad CIPIRIPI brendom koje će mu omogućiti da raste i razvija se na tržištu jugoistočne Evrope.

“Po našem saznanju, ovo je prvi primer snažnog i etabliranog srpskog brenda koji se vraća u srpsko vlasništvo. Kao posledica toga, moći ćemo da otvaramo nova radna mesta, povećamo srpski izvoz i dalje razvijamo ovaj važan brend.” – Dejan Simić, generalni direktor Paraćinke a.d., Paraćin.

Paraćinka a.d., Paraćin je kompanija koja je listirana na Beogradskoj berzi i član je Silbo d.o.o. grupe.  Silbo ima preko 50 miliona evra prihoda i zapošljava preko 500 ljudi.

Citadel Financial Advisory d.o.o. iz Beograda delovao je kao jedini finansijski savetnik kompanije Silbo na ovoj transakciji.

VANREDNA SKUPŠTINA AKCIONARA – 22.05.2018.godine.

SAZIVANJE REDOVNE SKUPŠTINE AKCIONARA -26.05.2018.godine.